Grillade kycklingben med pestopasta

Serverar: 2 portioner

515 kalorier per portion Kycklingben med godast om de grillas eller steks med skinnet kvar, men ta bort det före servering.

Ingredienser

  • 4 kycklingben
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 125 g pasta, tex. spiraler
  • 3 msk färdig pestosås
  • 8 svarta oliver
  • 10 körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Tina frysta kycklingben. Värm utegrillen eller ugnen till 225 grader.
    2. Gnid in kycklingbenen med salt, peppar och paprikapulver. Grilla dem över glöd eller stek i ugnen, 20-25 minuter. Vänd kycklingen några gånger undertiden.
    3. Koka under tiden pastan i rikligt med lättsaltat vatten den tid som anges på förpackningen. Häll av kokvattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och blanda ner peston.
    4. Blanda till sist ner oliver och tomater, gärna skurna i halvor eller klyftor.
    5. Servera pastan med kycklingbenen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben