Grillade lamm- och kikärtsbiffar och tabouleh med brytbönor

Serverar: 4 portioner

Grillade biffar med lamm och kikärter som serveras med tomatsalsa och en vacker tabouleh med bönor.

Ingredienser

  • Biffar
  • 2½ dl kokta kikärter
  • 1 ägg
  • 2 dl finhackad persilja
  • 250 g lammfärs
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • Rapsolja till pensling
  • Tomatsalsa
  • 3-5 tomater
  • 1 dl oljemarinerade soltorkade tomater
  • ½ dl olja från tomaterna
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 rödlök
  • 1-2 dl färsk basilika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tabouleh
  • 2 dl bulgur
  • 500 g vax- eller brytbönor
  • 5 dl hackad persilja
  • 1 gul lök, gärna färsk, inklusive blasten
  • 2 tomater
  • ½ dl rapsolja
  • ½-1 dl citronsaft
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Salsa: Skär de soltorkade tomaterna i bitar och mixa tillsammans med oljan och balsamvinägern.
    2. Skär de färska tomaterna i bitar och finhacka löken. Blanda de mixade tomaterna med hackade tomater, rödlök och hela basilikablad. Smaka av med salt och svartpeppar.
    3. Tabuoleh: Blötlägg bulgurn i rikligt med saltat vatten i ungefär 1 timme. Sila av vattnet och lägg bulgurn i en skål. Förväll bönorna snabbt i saltat vatten, de ska fortfarande vara krispiga. Ta upp dem och kyl ner dem i kallt vatten. Skär bönorna i bitar.
    4. Hacka löken och skär tomaterna i bitar. Blanda bulgurn med bönor, finhackad persilja, lök och tomater.
    5. Blanda ihop rapsolja och citronsaft och krydda med cayennepeppar, svartpeppar och salt. Slå marinaden över taboulehn och blanda. Smaka av med salt och peppar.
    6. Biffar: Mixa kikärterna med ägget.
    7. Blanda kikärter, lammfärs och finhackad persilja. Pressa i vitlöken och salta.
    8. Forma till biffar, pensla med lite olja och lägg på grillen eller i stekpannan. Grilla/stek några minuter per sida.
    9. Servera biffarna med taboulehn och tomatsalsan.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben