Grillade lammracks med gremolatapesto och tomatsallad

Serverar: 4 portioner

Lammracks är ytterfilén på lammet med de långa revbenen kvar, dessa brukar ibland kallas enkelkotletter. Det går också bra med lammkotletter, som styckas i dubbla filéer med de långa revbenen avskurna.

Ingredienser

  • 12 lammracks
  • 1 msk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • Gremolatapesto
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka oregano
  • 1 kruka persilja
  • ½ dl skållad mandel
  • 1 dl olivolja
  • Skal från 1 citron
  • 2 msk citronjuice
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tomatsallad
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 kruka mynta
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Gremolatapesto: Finhacka vitlök, oregano, persilja och mandel. Mixa det med olivolja i en matberedare. Smaka av med citronskal, citronjuice, salt och peppar.
    2. Tomatsallad: Halvera tomaterna, plocka myntabladen och blanda. Smaka av med flingsalt och peppar.
    3. Låt lammracksen bli rumstempererade. Salta och peppra racksen och grilla dem ca 3 minuter på varje sidan i en grillpanna eller på utegrillen. Servera med gremolatapesto och tomatsalladen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (1)

    christerwikstrom 10 januari 2013

    Fantastiskt gott och festligt. Man kan skippa citron och skal i peston om man använder citronolivolja istället för vanlig olivolja!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben