Grillade lammracks med gremolatapesto och tomatsallad
Lammracks är ytterfilén på lammet med de långa revbenen kvar, dessa brukar ibland kallas enkelkotletter. Det går också bra med lammkotletter, som styckas i dubbla filéer med de långa revbenen avskurna.
Ingredienser
12 lammracks
1 msk flingsalt
2 krm svartpeppar
Gremolatapesto
2 vitlöksklyftor
1 kruka oregano
1 kruka persilja
½ dl skållad mandel
1 dl olivolja
Skal från 1 citron
2 msk citronjuice
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Tomatsallad
500 g körsbärstomater
1 kruka mynta
½ tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
Instruktioner
- Gremolatapesto:
Finhacka vitlök, oregano, persilja och mandel. Mixa det med olivolja i en matberedare. Smaka av med citronskal, citronjuice, salt och peppar.
- Tomatsallad:
Halvera tomaterna, plocka myntabladen och blanda. Smaka av med flingsalt och peppar.
- Låt lammracksen bli rumstempererade. Salta och peppra racksen och grilla dem ca 3 minuter på varje sidan i en grillpanna eller på utegrillen. Servera med gremolatapesto och tomatsalladen.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Fantastiskt gott och festligt. Man kan skippa citron och skal i peston om man använder citronolivolja istället för vanlig olivolja!