Grillade lammracks med spetskålstzatziki

Serverar: 4 portioner

Lammracks är en kotlettrad av lamm med längre ben.

Ingredienser

  • 4 lammracks med 3-4 kotletter på varje
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Olivolja
  • 2 msk honungssenap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl ströbröd
  • Citronklyftor
  • Spetskålstzatziki
  • 1 spetskålshuvud
  • 1-2 msk salt
  • 2 dl matlagningsyoghurt eller grekisk yoghurt
  • 1 stor vitlöksklyfta, riven
  • Lite olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Putsa köttet. Salta och peppra. Bryn köttet runtom i oljan i en stekpanna och efterstek i ugnen ca 10-15 minuter tills innertemperaturen är 55 grader. Ta ut köttet, slå in det i folie och låt det vila i 10 minuter.
    2. Blanda senapssorterna med äggula och potatismjöl. Pensla köttet med blandningen, strö över ströbröd. Grilla några minuter tills det är gyllenbrunt. Skär upp lammracksen, servera med spetskålstzatziki och citronklyftor.
    3. Spetskålstzatziki: Hacka spetskålen fint, lägg i en skål, strö över saltet och låt det stå i 2 timmar.
    4. Skölj noga av saltet från kålen i en sil, låt rinna av. Vänd ner yoghurten i kålen, tillsätt vitlök och lite god olivolja.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben