Grillade lammspett

Serverar: 4 portioner

Lamm med sting möter en fräsch sallad. Servera gärna med cachumbarsallad (se annat recept).

Ingredienser

  • 600 g lammentrecôte eller filé
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 4-8 blötlagda träspett
  • Marinad
  • 1 kruka koriander
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl olivolja
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Marinad: Plocka och hacka koriandern. Skala och finhacka vitlöken. Skölj, kärna ur och finstrimla chilin.
    2. Blanda koriander, vitlök, chili, citronjuice, olja och salt.
    3. Putsa köttet. Skär det i bitar, ca 3x3 cm. Låt köttet marinera i hälften av marinaden medan du fixar tillbehören.
    4. Skala löken. Skölj och kärna ur paprikan. Skär dem i tunna bitar och trä upp på spett med köttet. Grilla spettet runt om cirka 8 minuter. Häll resterande marinad över köttet. Servera med cashumbarsallad (se annat recept) och gärna grillad majs.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben