Försvinnande goda. Vill man inte ha chili smaken så byt ut den mot lite färsk ingefära. Servera detta med min sallad med ost och vitlök. Se under vitlökssallad.
Ingredienser
20 råa havskräftor
3 lime
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 kvist färsk timjan
½ färsk urkärnad chilifrukt
2 dl vitt vin
2 msk olivolja
Instruktioner
Dela kräftorna på längden. Tag ur stjärtens mörka sträng samt den hårda delen längst upp på huvudet. Riv skalet från 1 lime. Använd bara det gröna, det vita under kan vara beskt. Pressa juicen från limefrukterna i en skål.
Skala och finhacka löken och pressa vitlöken. Hacka timjan och chili. Blanda samman övriga ingredienser till marinaden i skålen. Vänd kräftorna i marinaden och låt marineras i kylskåp ca 1 timme.
Grilla dem lätt, börja med köttsidan mot glöden.
Servera med en sallad och ev grillat vitt bröd.
Tips: Till den här kräfträtten smakar min sallad med ost och vitlök grymt gott. Se under tidigare inlagt recept, vitlökssallad.