Grillade limemarinerade havskräftor

Serverar: 4 portioner

Försvinnande goda. Vill man inte ha chili smaken så byt ut den mot lite färsk ingefära. Servera detta med min sallad med ost och vitlök. Se under vitlökssallad.

Ingredienser

  • 20 råa havskräftor
  • 3 lime
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kvist färsk timjan
  • ½ färsk urkärnad chilifrukt
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Dela kräftorna på längden. Tag ur stjärtens mörka sträng samt den hårda delen längst upp på huvudet. Riv skalet från 1 lime. Använd bara det gröna, det vita under kan vara beskt. Pressa juicen från limefrukterna i en skål.
    2. Skala och finhacka löken och pressa vitlöken. Hacka timjan och chili. Blanda samman övriga ingredienser till marinaden i skålen. Vänd kräftorna i marinaden och låt marineras i kylskåp ca 1 timme.
    3. Grilla dem lätt, börja med köttsidan mot glöden.
    4. Servera med en sallad och ev grillat vitt bröd.
    5. Tips: Till den här kräfträtten smakar min sallad med ost och vitlök grymt gott. Se under tidigare inlagt recept, vitlökssallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben