Grillade pilgrimsmusslor med bondbönor och tagliatelle
De färska bondbönorna är en delikatess som kräver lite arbete, men tillsammans med hummersåsen och de grillade pilgrimsmusslorna blir det en måltid i gourmetklass.
Ingredienser
16 pilgrimsmusslor (500 g)
2 msk avokadoolja eller mild olivolja
500 g färska bondbönor med skal
400 g färsk tagliatelle
80 g färsk bladspenat
4 grillspett av trä
Sås
1 schalottenlök
1 tsk smör
1 tsk tomatpuré
1 dl torrt vitt vin
2½ dl mellangrädde
2 tsk hummerfond
1 kvist timjan
1 tsk Maizena majsstärkelse
2 krm salt
1 krm nymald vitpeppar
Instruktioner
- Börja med att blötlägga grillspetten ½ timme, gärna längre. Tänd ev kolgrill. Värm tallrikar.
- Sås: Finhacka löken och fräs den i smör några minuter utan att den får färg. Tllsätt tomatpuré mot slutet och häll på vin, grädde och hummerfond. Lägg i en kvist timjan som får koka med. Koka samman ca 5 minuter. Red av såsen med majsstärkelse som först rörts ut i en msk vatten. Salta och peppra.
- Sprita bönorna och lägg dem i lättsaltat kokande vatten och koka dem 3-4 minuter. Skölj dem och skala bort den yttre, ljusa hinnan för att få fram de riktigt gröna bönorna innanför. Koka pastan.
- Trä upp 4 pilgrimsmusslor på varje spett. Pensla dem med olja. Salta och peppra musslorna och grilla dem i grillpanna eller på grillen 2-3 minuter per sida.
- Sila pastan och blanda den hastigt med sås, bondbönor och spenat.
- Fördela pastan på varma tallrikar och lägg ett spett med pilgrimsmusslor på varje. Servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)