Grillade pilgrimsmusslor med bondbönor och tagliatelle

Serverar: 4 portioner

De färska bondbönorna är en delikatess som kräver lite arbete, men tillsammans med hummersåsen och de grillade pilgrimsmusslorna blir det en måltid i gourmetklass.

Ingredienser

  • 16 pilgrimsmusslor (500 g)
  • 2 msk avokadoolja eller mild olivolja
  • 500 g färska bondbönor med skal
  • 400 g färsk tagliatelle
  • 80 g färsk bladspenat
  • 4 grillspett av trä
  • Sås
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk smör
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2½ dl mellangrädde
  • 2 tsk hummerfond
  • 1 kvist timjan
  • 1 tsk Maizena majsstärkelse
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att blötlägga grillspetten ½ timme, gärna längre. Tänd ev kolgrill. Värm tallrikar.
    2. Sås: Finhacka löken och fräs den i smör några minuter utan att den får färg. Tllsätt tomatpuré mot slutet och häll på vin, grädde och hummerfond. Lägg i en kvist timjan som får koka med. Koka samman ca 5 minuter. Red av såsen med majsstärkelse som först rörts ut i en msk vatten. Salta och peppra.
    3. Sprita bönorna och lägg dem i lättsaltat kokande vatten och koka dem 3-4 minuter. Skölj dem och skala bort den yttre, ljusa hinnan för att få fram de riktigt gröna bönorna innanför. Koka pastan.
    4. Trä upp 4 pilgrimsmusslor på varje spett. Pensla dem med olja. Salta och peppra musslorna och grilla dem i grillpanna eller på grillen 2-3 minuter per sida.
    5. Sila pastan och blanda den hastigt med sås, bondbönor och spenat.
    6. Fördela pastan på varma tallrikar och lägg ett spett med pilgrimsmusslor på varje. Servera genast.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben