Grillade portobellosvampar med mozzarella

Serverar: 4 portioner

Fyll de stora hattarna med svamp, mozzarella och sparris innan de grillas.

Ingredienser

  • 4 portobellosvampar
  • 1 mozzarellaost, 125 g
  • 1 bananschalottenlök
  • ½ knippa grön sparris
  • 4 msk örtolja, se sesam-, vallmo och sojamarinerad lax
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ansa svampen och ta bort fötterna. Lägg upp hattarna på en tallrik och hacka fötterna.
    2. Skär osten i bitar, ca 2x2 cm. Salta och finhacka schalottenlöken. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Skär sparrisen i ca 3 cm långa bitar.
    3. Blanda den hackade svampen, ost, lök och sparris i en skål. Tillsätt oljan och smaka av med salt och peppar.
    4. Fördela blandningen på svamphattarna. Grilla på direkt värme under lock tills osten börjar smälta, ca 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben