Grillade provencemarinerade lammfiléer, merguez och grönsaksspett

Serverar: 8 portioner

Det grillade köttet serveras med grönsaksspett, parmesancrème fraiche och en fräsch sallad.

Ingredienser

  • 800 g lammytterfilé
  • 8 merguez (lammkorvar)
  • Provensalsk marinad
  • 1 citron
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ kruka färsk timjan
  • 1 dl olivolja
  • Grönsaksspett
  • 1 zucchini, 400 g
  • 16 små färska rödlökar
  • 32 kokta små färskpotatisar
  • 32 körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Skölj citronen och skär den i klyftor. Skala och grovhacka vitlöken. Blanda citron, vitlök, timjan och olja i dubbla plastpåsar. Putsa köttet och lägg det i påsen. Låt marinera i kylskåpet minst en timme.
    2. Grönsaksspett: Skär zucchinin i halvmånar. Skala löken. Trä upp zucchini, lök, potatis och tomater växelvis på blötlagda små träspett, beräkna 2 spett per person. Pensla med olja och strö över flingsalt.
    3. Torka av köttet och grilla det runt om till 58 graders innertemperatur. Låt köttet vila på skärbräda ca 10 minuter innan det skärs i skivor. Grilla korv och spett runt om ca 10 minuter.
    4. Servera kött, korv och spett tillsammans med grönsallad och parmesancrème fraiche (se annat recept).

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben