Grillade räkspett

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 11 minuter

Superenkelt att förbereda och tar bara några minuter på grillen. Räkorna kan marineras i god tid, ett par timmar är minimum. Räkorna behöver stå 2 timmar i marinaden innan de grillas. Tänk på att beräkna tid för att spetten ska ligga i blöt. Tips Jätteräkor säljs ofta djupfrysta, skalade men med den lilla skalbiten runt stjärten kvar. Praktiskt när de ska ätas! Tamari är en fyllig, mörk sojasås som inte innehåller gluten. Finns att köpa i hälsokostaffärer.

Ingredienser

  • 800 g jätteräkor utan skal
  • Marinad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk tamarisoja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk chiliflakes
  • 0.25 g saffran (1/2 paket)
  • Instruktioner

    1. Tina räkorna till hälften.
    2. Rör samman olja, soja, pressad vitlök, chiliflakes och saffran i en skål. Rör ner salt och peppar.
    3. Lägg i räkorna i marinaden och blanda om. Täck skålen och placera den kallt ett par timmar. Vänd räkorna några gånger under tiden.
    4. Lägg träspetten i blöt i 30 minuter. Trä upp räkorna på spetten och grilla dem i grillpanna, cirka 3 minuter på varje sida. Det går också bra att steka räkorna i en stekpanna.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben