Grillade revben

Utmärkt goda på julbordet :-)

Ingredienser

  • 1 ½ kg tjockskurna revben
  • Marinad
  • 1 dl Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap
  • ½ dl rapsolja
  • 1 riven eller pressad vitlöksklyfta
  • ½ g saffran
  • 1 tsk grovt salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda sirap, olja och vitlök i en skål.
    2. Stöt saffran och salt i en mortel tills allt är pulveriserat. Blanda ner kryddorna i marinaden.
    3. Gnid in marinaden på revbenen och ställ i kylskåp i minst 2 timmar, gärna längre.
    4. Stek revbenen i 175° varm ugn i 50 minuter, tills revbenen är klara.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    KRAV presenterar: Den Gröna Lådan
    För dig som vill ha KRAV-märkt kött är det nu lättare att hitta. Grön...

    Bor du i lägenhet?
    Givetvis kan du använda våra grillrecept även om du inte har trädgård...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben