Utmärkt goda på julbordet :-)
Ingredienser
1 ½ kg tjockskurna revben
Marinad
1 dl Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap
½ dl rapsolja
1 riven eller pressad vitlöksklyfta
½ g saffran
1 tsk grovt salt
½ tsk svartpeppar
Instruktioner
- Blanda sirap, olja och vitlök i en skål.
- Stöt saffran och salt i en mortel tills allt är pulveriserat. Blanda ner kryddorna i marinaden.
- Gnid in marinaden på revbenen och ställ i kylskåp i minst 2 timmar, gärna längre.
- Stek revbenen i 175° varm ugn i 50 minuter, tills revbenen är klara.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
KRAV presenterar: Den Gröna Lådan
För dig som vill ha KRAV-märkt kött är det nu lättare att hitta. Grön...
Bor du i lägenhet?
Givetvis kan du använda våra grillrecept även om du inte har trädgård...