Grillade revben balistyle

Serverar: 4 portioner

Tid: 12 timmar

Från Trädgårdstisdag där Tareq Taylor lagar sin variant på den godaste grillade gris han någonsin har ätit.

Ingredienser

  • 2 kg tjocka revben
  • 1 st morot
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk korianderfrön
  • 20 st kryddpepparkorn
  • 20 st kardemummakapslar
  • 1 msk curryblad
  • 2 påse(ar) saffran
  • 1/2-1 msk torkad chili
  • Instruktioner

    1. Lägg i alla ingredienserna i en stor kastrull. Häll på vatten så det täcker. Koka upp och låt stå på lägsta värmen över natten. 2. Ta upp revbenen (spar buljongen) och kyl ner innan det är dags att ta fram och grilla dem. 3. Servera de nygrillade revbenen på en bädd av nykokt ris och slå över lite av den goda uppvärmda buljongen och garnera med strimlad salladslök, färsk koriander, lime och färska mango. Fantastiskt gott!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben