Grillade revben med barbecuesås

Serverar: 4 portioner

Hur får man grillat revbensspjäll riktigt saftigt, gott och smakrikt? Jo man kokar det en stund i fyllig buljong. Först därefter lägger man spjället på grillen. Då blir köttet delikat.

Ingredienser

  • 1 kg revbensspjäll
  • 1 liter buljong (tärning+vatten)
  • 1/2 dl soja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Glaze
  • 3 msk matolja
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk soja
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 msk sirap
  • Barbecuesås
  • 1 burk krossade tomater
  • 1/2 burk krossad ananas
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1–2 msk farinsocker
  • 1/2–1 chili
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman buljongen med soja. Hacka vitlöken och lägg ner det i buljongen. Låt det koka upp.
    2. Lägg i köttet och låt det sjuda under lock ca 20 minuter. Låt köttet kallna i buljongen.
    3. Blanda ihop glazen.
    4. Skala och hacka löksorterna till barbeuesåsen. Fräs dem mjuka och glansiga i lite matfett.
    5. Kärna ur och finhacka chilin. Rör ner den i kastrullen tillsammans med tomatkross, ananas och farinsocker. Låt såsen småkoka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    6. Pensla köttet med glazen och grilla det ca 5–8 minuter per sida. Tips! Servera revbensspjället skuret i bitar och bjud såsen till. Komplettera med bakad potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    liaskrutt 3 januari 2012

    Tack för detta jättegoda recept, nu har jag gjort revbenen enl ditt recept två gånger. Verkligen jättegoda, har inte testat barbecuesåsen ännu men det ska jag också göra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben