Supergoda vegetariska burgare med fina tillbehör. Originalrecept från Green Kitchen Stories.
Prova gräddfilsås med mynta till, passar underbart ihop med rödbetor och mango.
Ingredienser
5 normalstora råa rödbetor
3 3/4 dl havregryn
1 liten gul lök
200 g fetaost
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 ägg
1 kruka basilika
Salt
Peppar
1 msk olja
Sallad
250 g frysta mangobitar
2 avocado
100 g fetaost
1 rödlök
2 dl gräddfil
1 tsk torkad mynta
Hamburgerbröd eller surdegsbröd
Instruktioner
- Skala och riv de råa rödbetorna, skala och riv den gula löken och vitlöksklyftorna.
Blanda allt i en bunke, häll i havregryn, olivolja och äggen. Blanda väl. Hacka basilikan, blanda i basilika, smulad fetaost, salt och peppar. Låt vila i minst 30 minuter, eller under dagen. Tina mangobitarna. Blanda gräddfil med mynta. Strimla sallad, skär fetaost i skivor, tunnskiva rödlöken, skär avocado i skivor eller tärningar.
Forma 6-8 burgare av smeten, pensla med olja. Grilla ett par minuter på bägge sidor.
- Lägg ihop de grillade rödbetsburgarna i hamburgerbröd, toppa med sallad, avocado fetaost, lök och mango. Ringla över lite myntadressing. Klart att njuta!
Liknande recept
Kommentarer (0)