Grillade rödbetsburgare

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Supergoda vegetariska burgare med fina tillbehör. Originalrecept från Green Kitchen Stories. Prova gräddfilsås med mynta till, passar underbart ihop med rödbetor och mango.

Ingredienser

  • 5 normalstora råa rödbetor
  • 3 3/4 dl havregryn
  • 1 liten gul lök
  • 200 g fetaost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 ägg
  • 1 kruka basilika
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk olja
  • Sallad
  • 250 g frysta mangobitar
  • 2 avocado
  • 100 g fetaost
  • 1 rödlök
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk torkad mynta
  • Hamburgerbröd eller surdegsbröd
  • Instruktioner

    1. Skala och riv de råa rödbetorna, skala och riv den gula löken och vitlöksklyftorna. Blanda allt i en bunke, häll i havregryn, olivolja och äggen. Blanda väl. Hacka basilikan, blanda i basilika, smulad fetaost, salt och peppar. Låt vila i minst 30 minuter, eller under dagen. Tina mangobitarna. Blanda gräddfil med mynta. Strimla sallad, skär fetaost i skivor, tunnskiva rödlöken, skär avocado i skivor eller tärningar. Forma 6-8 burgare av smeten, pensla med olja. Grilla ett par minuter på bägge sidor.
    2. Lägg ihop de grillade rödbetsburgarna i hamburgerbröd, toppa med sallad, avocado fetaost, lök och mango. Ringla över lite myntadressing. Klart att njuta!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben