Grillade rosékycklingspett med rosépepparpasta

Serverar: 8 portioner

Rosépeppar och rosévin ger pastan en spännande och lite oväntad smak.

Ingredienser

  • 8 kycklingfiléer, ca 1,2 kg
  • 1½ dl rosévin
  • ½ dl rapsolja
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 msk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • Pasta
  • 500 g pasta, t.ex. penne
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 100 g smör
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 dl rosévin
  • 4 dl riven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna på längden i ca 3 cm breda bitar. Blanda vin, olja, vitlök, salt och peppar i en plastpåse. Lägg kycklingen i marinaden och låt marinera ca 5 timmar i kylskåpet.
    2. Trä upp kycklingen på blötlagda träspett.
    3. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i lite av smöret. Tillsätt tomatpuré och rosépeppar och låt fräsa med några minuter. Häll på vinet och låt det mesta koka in.
    4. Låt pastan rinna av, men spara 1½ dl av kokvattnet. Häll vattnet över löken och koka upp. Vänd ner pastan, resten av smöret och osten. Salta.
    5. Grilla spetten runt om ca 5 minuter. Servera med pasta och blandad sallad samt gärna lite extra parmesanost.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (1)

    cittaprazama 25 juni 2008

    Låter jättegott....ska testa så snart jag kan :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben