Grillade scampi med papayasallad

Serverar: 4-6 portioner

Grillade scampi med en underbar fräsch sallad som är en mix av papaya, gurka och blekselleri. Gudagott som passar till allt grillat.

Ingredienser

  • Dressing
  • 3 msk risvinsvinäger
  • 3 msk solros- eller majsolja
  • 3 msk pressad lime
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 2 knipplökar
  • Papayasallad
  • ½ stor lyxpapaya eller 2 mindre papayor
  • ½ gurka
  • 1-2 blekselleristjälkar
  • ½-1 dl grovhackad thaibasilika eller mynta
  • ½ dl rostade sesamfrön
  • 2 msk olja
  • 2 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • Flingsalt
  • 600 g råa scampi
  • Instruktioner

    1. Dressing: Finskiva knipplökarna och blanda alla ingredienser till dressingen.
    2. Papayasallad: Skala, kärna ur och skiva papayan och gurkan. Skiva bleksellerin och rosta sesamfröna. Lägg papaya, gurka, selleri, örter och sesamfrön i en rymlig skål. Häll över dressingen och blanda försiktigt.
    3. Scampi: Hacka chilifrukten, skala och krossa vitlöksklyftan. Blanda olja, chili, vitlök och salt i en skål och lägg i scampin. Låt dem ligga någon minut. Trä upp räkorna på spett och grilla dem runtom, sammanlagt 3-4 minuter.
    4. Servera spetten till papayasalladen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben