Grillade sommarburgare

Serverar: 4 portioner

Mycket godare än vanliga traditionella hamburgare!

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk kalvfond
  • 1 zucchini
  • 2 stora tomater
  • 1 pkt mozarella, 125g
  • 4-8 skivor lufttorkad skinka
  • 4 stora hamburgerbröd- gärna ciabatta
  • Bailikakräm
  • 1 kruka basilika
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1/2 dl philadelphiaost
  • 1/2 citron
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Basilikakrämen: Mixa basilikan, gräddfilen och philadelphiaosten med en stavmixer. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ut 1/2 msk saft. Tillsätt dettta och krydda med salt och peppar. Låt stå svalt till servering
    2. Blanda färs, ägg, fond och salt och peppar. Forma till 4 burgare. Skölj och skiva zucchinin på snedden. Skölj och skiva tomaterna. Skiva mozzarellan.
    3. Grilla zucchini ca 1-2 min /sida. Grilla den lufttorkade skinkan så den blir spröd. Grilla burgarna ca 4 min/sida. Grilla brödet. Servera allt tillsammans och toppa med basilikakrämen!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben