Grillade tortillas

Serverar: 6 portioner

På kort tid och med bara fyra ingredienser gör du dessa oemotståndliga tortillas. Dela dem i munsbitar och bjud som snacks.

Ingredienser

  • 2 gröna paprikor
  • 2 vetetortillas, 25 cm
  • 2½ dl grovriven, mager ost
  • 4 dl tärnad, grillat kycklingkött
  • Instruktioner

    1. Värm grillen. Rosta paprikorna under grillen tills skinnet bubblar, ca 10 minuter, vänd dem då och då. Lägg paprikorna i en plastpåse, knyt ihop och låt vila ca 10 minuter. Dela paprikorna och ta bort kärnorna. Dra av skinnet och strimla fruktköttet.
    2. Pensla ett grillgaller med lite olja och tänd en kolgrill eller värm en gasolgrill på medelvärme.
    3. Lägg en tortilla på en tallrik och strö över osten, lägg köttet ovanpå och slutligen den strimlade paprikan. Täck fyllningen med nästa tortilla. Lyft försiktigt över på grillgallret och grilla tills tortillan är gyllenbrun, ca 2 minuter.
    4. Vänd tortillan med hjälp av två breda stekspadar och grilla den andra sidan tills den är vackert brun och osten har smält, ca 1 minut. Lägg den färdiga tortillan på ett serveringsfat och klipp den i sex bitar med ren och vass sax, det går enklare än med en kniv. Torka av saxen mellan klippen så att den inte klibbar ihop.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat i backen
    Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben