Grillat fiskspett med kryddsmör.

Serverar: 4 portioner

Recept på grillat fiskspett med kryddsmör.

Ingredienser

  • 500 g fiskfilé, t ex lax, hälleflundra, marulk, havskatt, kummel
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Kryddsmör
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 5 hackade marinerade soltorkade tomater
  • 1 dl hackad basilika eller 2 tsk torkad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm vitpeppar
  • Ev. ett ark smörpapper
  • Ugnsrostad potatis och grönsaker
  • 15 delikatess färskpotatisar
  • 1 röd och en gul paprika
  • 2 rödlökar
  • 2 morötter
  • Sallad med tomat och ruccola
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 1halvt paket ruccola
  • Olivolja
  • Balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Förbered först smöret och ställ i kylen. Låt smöret bli rumsvarmt . Hacka tomater, basilika och pressa vitlök. Blanda allt i en bunke.
    2. Nu kan du använda smöret men godast blir det om det får stå några timmar. Vill du ha snygga bitar så lägger du upp smöret på ett smörpapper. Forma en rulle och lägg i kylen. Sedan kan du skära snygga skivor att lägga på maten.
    3. Sätt in tillbehör i ugnen på 200 º som potatisklyftor, paprika i bitar och rödlök i klyftor, (blandade med lite olivolja, salt och vitpeppar). Låt gå 45 minuter. Tänd under tiden grillen (du kan också använda en grillpanna, stekpanna eller ugn).
    4. Skär fisken i 3 cm stora bitar. Blanda i en bunke med olivolja, citron, salt och vitpeppar. Trä upp fiskbitarna på spett. Grilla spetten 8 min i ugn eller över glöd. Servera spetten med kryddsmöret, ugnsrostade grönsaker, tomat och ruccolasallad och ev. grillat vitlöksbröd.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben