Grillat fiskspett med romsås

Serverar: 4 portioner

Gott.

Ingredienser

  • Ca 600 g marulksfilé och hälleflundrafilé eller andra fasta vita fiskfiléer
  • 1 msk flingsalt
  • 1/2 tsk Santa Maria seafood & fish krydda från kryddkvarn
  • 2 msk olja
  • Romsås
  • 1/2 dl lättmajonnäs
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 dl matyoghurt, 10%
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 50 g röd stenbitsrom eller löjrom
  • 1/2 dl hackad dill
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Grillspett
  • Instruktioner

    1. Skär fiskköttet i jämnstora kuber. Salta och lägg kuberna i en plastpåse. Tillsätt seafoodkrydda och olja. Gnid runt fiskköttet. Lägg in påsen i kylen, ca 1 timme.
    2. Trä upp och varva fisksorterna på blötlagda grillspett. Grilla på svag värme, totalt ca 8 minuter.
    3. Blanda samman lättmajonnäs, crème fraiche, matyoghurt, citronskal, rom och dill. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera såsen till fisken. Komplettera med kokt potatis och sallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben