Grillat kotlettspjäll

Förbered grillningen en dag i förväg så hinner köttet ta åt sig marinaden riktigt.

Ingredienser

  • 1 kg kotlettspjäll
  • Marinad
  • 1 msk olja
  • 1 dl kinesisk soya
  • ½ dl rött portvin
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Glasering
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 msk senapspulver t ex Colemans
  • Sås
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk idealmjöl
  • 1 tsk örtsalt + resten av marinaden
  • Instruktioner

    Blanda samman ingredienserna till marinaden i en tjock plastpåse. Skär ett snitt längs mitten av kotlettspjället och fläk upp det. Lägg köttet i påsen, ta ur luften och förslut. Låt köttet marineras ett dygn i kylen. Vänd påsen då och då. Förbered och tänd grillen som vanligt. Låt det bli fin glöd. Ta upp köttet ur plastpåsen och häll marinaden i en kastrull. Grilla köttet högt över glöden i ca 40 minuter. Vänd efter halva tiden. Stick med provsticka och kontrollera köttsaften. När den är genomskinlig är köttet klart. Rör samman sirapen och senapspulvret. Bred glasyren över den färdiggrillade köttbiten. Blanda creme fraichen och örtsaltet i kastrullen med marinaden. Låt såsen koka i 3-5 minuter under omrörning. Skär upp kotlettspjället strax före servering. Servera med sås och sallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben