Grillat lamm med melontabbouleh

Serverar: 4 portioner

Grillat lamm, myntadoftande tabbouleh, frasigt bröd, sallad och böndipp. Festmiddagen är snart på bordet! Här har gurkan och tomaten i tabboulehn bytts ut mot vattenmelon och ärter.

Ingredienser

  • Ca 400 g lammytterfilé
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Ca 400 g rå lammkorv eller chorizo
  • Bröd
  • 2 st pitabröd
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • Böndipp
  • 1 burk stora vita bönor, 400 g
  • 3/4 dl turkisk yoghurt
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Sallad
  • 1½ dl bulgur
  • 200 g gröna ärter, ca 3 dl
  • 500 g vattenmelon
  • ½ knippa rädisor
  • 2 krukor mynta
  • 1 stort knippe bladpersilja
  • Rivet skal av 1 st citron
  • 3/4 dl pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Bröd: Sätt ugnen på 200 grader. Dela bröden och skär varje halva i små trekanter. Blanda bröden med olja och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen ca 7 minuter, till fin färg.
    2. Böndipp: Skölj bönorna i vatten. Lägg dem i en mixerskål och tillsätt yoghurt, salt och peppar. Mixa slätt med mixerstav.
    3. Sallad: Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten. Tina ärterna enligt anvisning på förpackningen. Tärna melonen. Ansa och skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin. Repa och finstrimla mynta och persilja. Lägg bulgurn i en skål. Tillsätt citronskal, citronsaft, olivolja, salt och peppar. Blanda i ärter, rädisor, mynta, persilja och melon. Smula i fetaosten och lägg upp salladen på ett fat.
    4. Lamm och korv: Torka av lammytterfilén med hushållspapper. Gnid in köttet i 1 msk olivolja och krydda med paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Grilla köttet ca 3 minuter per sida, till 58 graders innertemperatur. Låt vila ca 10 minuter. Grilla korvarna på indirekt värme eller i grillpanna på låg värme ca 10 minuter.
    5. Servera kött och korv med sallad, böndipp och bröd.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben