Grillat lamm med timjanpotatis

Serverar: 2 portioner

Servera med ett gott rött vin.

Ingredienser

  • 2 Skivor av lammstek
  • Marinad
  • Olivolja
  • Kalvfond
  • Stark ketshup
  • 2-3 klyftor vitlök
  • Balsamvinäger
  • (Timjankvistar)
  • 10 små potatisar
  • 1 kkp fäska timjan
  • Instruktioner

    Gör en marinad av olivolja, balsamvinäger, lite stark ketshup, kalvfond och vltlök. Timjan om så önskas. Lägg lammskivorna i marinad och låt stå kallt minst 2 timmar. Tvätta potatis, helst små annars måste de delas. Förkoka i 5 minuter. Lägg i olivoljesmord form eller plåt, beroende på mängden. Ringla olivolja ovanpå potatisen. Finhacka eller klipp smått en kopp färsk timjan. Strö över potatisen, krydda med flingsalt. Ställ i ugn 180 - 200 grader. Rör om potatisen ett par gånger. Låt stå tills potatisen blir mjuk. Grilla under tiden de avtorkade lammskivorna, flingsalt och peppar vid bordet för önskad kryddning.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben