Grillat plockspett

Serverar: 6 portioner

Detta grillade jag nu i kväll, jättegott. Ingredienserna lade jag i skålar så man kunde trä på det man vill ha! Mycket uppskattat.

Ingredienser

  • 3 kryddkorvar i bitar ca 3x3 cm
  • 3 st kycklingbröstfiléer i bitar 3x3 cm
  • 3 hg kött i bitar 3x3 cm
  • 15 skivor bacon
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 squash, grön-gul
  • 1 röd lök
  • 1 gul lök
  • 20 cocktailtomater
  • Minimajs
  • Matolja (neutral, ej oliv)
  • Salt
  • Peppar
  • Grillkrydda m m
  • Tillbehör
  • Potatissallad eller sallad
  • Dippsåser olika
  • Instruktioner

    1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
    2. Ta ut det kött - korv - kyckling ur kylskåpet. Skall vid grillning vara rumstempererat. Lägg grillspetten i vatten, helst 1 tim, så brinner de inte upp.
    3. Förbered alla tillbehör till maten, potatis, sallad o.d. Ta fram tallrikar, bestick m.m.
    4. Spett: Tärna i 3x3 cm stora bitar.
    5. Ansa grönsaker/rotfrukter och skär i bitar och lägg i skålar.
    6. Lägg kött - kyckling - korv eller vad ni har i olika skålar.
    7. Baconen brukar ungarna trä ex. kött - bacon, majs, upp med baconskivan, kyckling, alltså omlått - !
    8. Pensla med matolja och peppra.
    9. Grilla 2-5 min på alla fyra sidorna tills köttet fått fin färg och beroende på hur genom­stekt man vill ha köttet. Finare kött grillas kortare tid. Testa med att titta mellan kött och grönsak.
    10. Smaka av med salt. Låt vila i 5 min.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben