Grillat sidfläsk

Serverar: 4 portioner

Annorlunda och gott på grillen...

Ingredienser

  • ca 1 kg färskt sidfläsk
  • Rivet skal från 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sidfläsket tillagas i ugnen i 3 timmar före grillningen. Sätt ugnen på 100°C.
    2. Snitta svålen så att det blir ett rutmönster. Blanda citronskal, olivolja, salt och svartpeppar i en skål. Gnid in köttet med blandningen och lägg det i en ugnssäker form.
    3. Tillaga i ugn i 3-4 timmar. När man sticker i köttet med en gaffel ska den lossna lätt. Hit kan man med fördel förbereda dagen före.
    4. Skär det avsvalnade köttet i bitar. Grilla hastigt så det får fina grillränder och blir varmt.
    5. Skär upp i lagom tjocka skivor och servera med t.ex. "Ugnsstekt potatis" och en god grillsås och en god sallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben