Grillspett från Marocko

Serverar: 4 portioner

Gör spetten med mört kött från kyckling, nöt eller gris. Servera med couscous, yoghurtsås, harissa samt chermoula. Du kan också göra mindre spett och servera på buffe eller som tilltugg.

Ingredienser

  • 600 g mört kött från kyckling, nöt eller gris
  • 2 msk mald spiskummin
  • 0,5 g saffran
  • 1 msk paprikapulver
  • ½ tsk kajennpeppar
  • ½ dl citronsaft
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk lökpulver
  • 12 små träspett
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i små kuber (2x2 cm). Arbeta ihop kött och övriga ingredienser i en bunke. Marinera så länge du har tid. Gärna någon timme. Lägg spetten i vatten under tiden.
    2. Trä upp kött på spett (tre var) och stek i ugn på 200 grader grill i 10-15 minuter. Vänd då och då. Ha gärna en långpanna med folie under. Alternativt kan man grilla ute eller steka dem i grillpanna

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben