Grillspett med medelhavsmarinad och fetaostsås

Serverar: 4 portioner

Gott med klyftpotatis.

Ingredienser

  • 500 g benfritt lamm- eller griskött
  • Marinad
  • 1 dl olivolja
  • ½ dl rödvin
  • ½ dl tomatpuré
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad oregano
  • Fetaostsås
  • 2 dl matyoghurt
  • 100 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm cayennepeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Blanda marinaden i en plastpåse.
    2. Skär köttet i jämnstora bitar och lägg ner det i marinaden.Låt marinera i minst 2 h.
    3. Trä upp köttet på grillspett och grilla dem 6 -8 minuter. Vänd dem då och då under grillningen. Salta.
    4. Mosa fetaosten och blanda samman såsen. smaka av med salt. Serveras kall.
    5. Servera spetten med såsen, klyftpotatis och en tomatsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben