Gris på annat vis

Serverar: 4 portioner

Snabblagad, kryddig rätt med indonesisk touch. Man kan göra rätten så stark man känner för.

Ingredienser

  • 3 kotletter
  • 100 g champinjoner
  • 2 paprikor
  • 2 gula lökar
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk mango chutney
  • 2 msk soja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk curry
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 tsk vetemjöl
  • 2 kryddmått ingefära
  • Olja eller smör
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet och stek det i omgångar i lte olja eller smör. Lägg upp köttet på fat. Skär champinjonerna, paprikorna och löken i så tunna skivor som möjligt och vänd dem hastigt i pannan tillsammans med curryn.
    2. Smula över buljontärningen, pressa ner vitlöksklyftan och krydda med ingefära, soja och mango chutney.
    3. Blanda i köttet. Blanda ut mjölsorterna i vattnet och rör ner redningen, Småkoka ett par minuter tills såsen klarnat.
    4. Smaka av. Den här rätten kan man göra så stark man känner för.
    5. Servera med ris, stekta bananer och mango chutney.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben