Soppa: Fräs ärtorna i lite fett tillsammans med löken. Häll det i en matberedare och mixa till en fin puré. Koka upp buljongen och tillsätt grädden. Häll den uppkokta buljonggrädden i matberedaren och mixa i 1-2 minuter. Den ska bli vackert grön och slät. Sila. Koka upp på nytt. Smaka av med salt och peppar.
Häll den varma soppan i fyra varma tallrikar eller skålar. Skumma mjölken genom att hetta upp den och vispa luftigt och rör ner den i soppan precis före servering.
Parmesanchips: Hyvla parmesanosten i tunna skivor. Lägg dem på ett bakplåtspapper i "grupper" så att varje grupp blir ett lagom stort chips. Strö över några olivskivor över grupperna. Baka parmesanchipsen i ugnen. Om ugnen är för varm så bränns chipsen i kanterna. De skall bli jämnt gyllene.
Låt gärna ostchipsen ligga några timmar innan servering så att de blir riktigt hårda.