Grön cappuccinosoppa med parmesanchips

Serverar: 4 portioner

Soppa med gott tilltugg.

Ingredienser

  • Soppa
  • 2 dl gröna ärter små, fina
  • Matfett till stekning
  • ½ finskuren gul lök
  • 6 dl hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl mjölk
  • Parmesanchips
  • 1 bit färsk parmesan
  • 8 skivade svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Soppa: Fräs ärtorna i lite fett tillsammans med löken. Häll det i en matberedare och mixa till en fin puré. Koka upp buljongen och tillsätt grädden. Häll den uppkokta buljonggrädden i matberedaren och mixa i 1-2 minuter. Den ska bli vackert grön och slät. Sila. Koka upp på nytt. Smaka av med salt och peppar.
    3. Häll den varma soppan i fyra varma tallrikar eller skålar. Skumma mjölken genom att hetta upp den och vispa luftigt och rör ner den i soppan precis före servering.
    4. Parmesanchips: Hyvla parmesanosten i tunna skivor. Lägg dem på ett bakplåtspapper i "grupper" så att varje grupp blir ett lagom stort chips. Strö över några olivskivor över grupperna. Baka parmesanchipsen i ugnen. Om ugnen är för varm så bränns chipsen i kanterna. De skall bli jämnt gyllene.
    5. Låt gärna ostchipsen ligga några timmar innan servering så att de blir riktigt hårda.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben