Krispiga parmesanchips

Serverar: 1 portioner

Aptitretande ostchips som ser så exotiska ut att man tror det är svårt att laga dem. Men i själva verket är det hur lätt som helst. Servera dem som tillbehör till sallad eller som tilltugg till en drink.

Ingredienser

  • 300 g grovriven parmesanost
  • 2 msk repad färsk timjan, helst backtimjan
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • Bakplåtspapper
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200°.
    2. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    3. Lägg upp små högar av den rivna osten på pappret och platta till dem något så att det blir lika stora rundlar.
    4. Strö timjan och mal lite svartpeppar över osten.
    5. Grädda i ca 5 minuter tills osten får gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna. Förvara chipsen mellan smörpapper i en lufttät burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gul13 2 januari 2012

    Mycket goda och smakrika. Perfekta till välkomstdrinken på nyårsafton.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben