Pumpasoppa med parmesanchips

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Pumpasoppa med smak av apelsin.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 apelsin
  • 1 kg butternut squash
  • 2 morötter
  • 1 ½ msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk ingefära
  • 250 ml vitt matlagningsvin
  • 1 ½ msk grönsaksbuljongpulver (alt. 1,5 tärning)
  • 75 g parmesan
  • 75 g sockerärtor
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 paket knäckebröd
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Hacka lök. Skölj och riv skalet från apelsinen. Skala, halvera och kärna ur butternut squash. Skär pumpaköttet i mindre bitar.
    2. Skala och skär morötter i 0,5 cm breda slantar. Hetta upp olivolja i en stor gryta, pressa i vitlök och tillsätt apelsinskalet, löken och cayennepeppar. Fräs på medelvärme i 2 minuter.
    3. Tillsätt pumpaköttet, morötterna, ingefära, matlagningsvin, 8 dl vatten, buljong och saften från apelsinen. Koka upp och sjud i ca 15 minuter.
    4. Hyvla parmesan med en osthyvel och lägg osten i 8 högar på en plåt med bakplåtspapper.
    5. Sätt in plåten högt upp i ugnen i ca 5 minuter. Strimla sockerärtor.
    6. Häll grädde, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i soppan och mixa den slät med en stavmixer.
    7. Toppa soppan med de strimlade sockerärtorna och servera med parmesanchipsen och knäckebröd.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    4
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben