Pumpasoppa med räkor

Serverar: 6 portioner

Denna goda soppa hade vi som förrätt vid Halloween ett år. Av det tomma pumpaskalet görs en fin lykta som du sätter utanför entrén med ett värmeljus inuti.

Ingredienser

  • 1 kg pumpakött
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 rejäl dillkvist
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 dl mellangrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Skalade räkor
  • Oljan
  • 1 dl rapsolja (olivolja)
  • 25 g dill
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra oljan genom att mixa dill och olja och smaksätta den med salt o peppar. Skala pumpan och skär i cm-stora bitar som kokas ca 20 min i grönsaksbuljongen tillsammans med dillkvisten. Ta bort dillkvisten, lyft upp pumpaköttet och mixa det. Lägg tillbaka purén i buljongen och slå på vinet och grädden. Låt puttra en liten stund. Smaka av med salt och peppar.
    2. Vid servering läggs några räkor mitt i soppan samt att dilloljan ringlas över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben