Denna goda soppa hade vi som förrätt vid Halloween ett år.
Av det tomma pumpaskalet görs en fin lykta som du sätter utanför entrén med ett värmeljus inuti.
Ingredienser
1 kg pumpakött
1 l grönsaksbuljong
1 rejäl dillkvist
2 dl torrt vitt vin
3 dl mellangrädde
Salt
Peppar
Skalade räkor
Oljan
1 dl rapsolja (olivolja)
25 g dill
Salt
Peppar
Instruktioner
Börja med att göra oljan genom att mixa dill och olja och smaksätta den med salt o peppar.
Skala pumpan och skär i cm-stora bitar som kokas ca 20 min i grönsaksbuljongen tillsammans med dillkvisten. Ta bort dillkvisten, lyft upp pumpaköttet och mixa det. Lägg tillbaka purén i buljongen och slå på vinet och grädden. Låt puttra en liten stund. Smaka av med salt och peppar.
Vid servering läggs några räkor mitt i soppan samt att dilloljan ringlas över.