Paprikasoppa med parmesanchips

Serverar: 4 portioner

Superenkel och god paprikasoppa med knapriga parmesanchips som bryts ner vid serveringen.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 röda paprikor
  • 2 stjälkar bladselleri
  • ½ krm cayennepeppar
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 lagerblad
  • Ca 2 msk pressad citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Parmesanchips
  • 100 g parmesanost, grovriven
  • 1½ msk hackad färska örter
  • Garnering
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Strimla paprikorna och sellerin. Fräs allt i lite smör i en gryta eller i en stor kastrull i 10 minuter. Pudra över cayennepeppar, tillsätt buljong och lagerblad. Låt koka under lock i 30 minuter. Fiska upp lagerbladet och mixa soppan slät. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Lägg osten i små högar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över hackade örter. Grädda mitt i ugnen i 7-10 minuter, tills osten är gyllene. Låt svalna på plåten.
    4. Bryt ner chipsen i soppan vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben