Paprikasoppa med kycklingspett

Serverar: 4 portioner

En fräsch grönsakssoppa blir både matig och festlig med kycklingspett som tillbehör.

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 2 st stjälkar blekselleri
  • 4 st röda paprikor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1,2 l vatten
  • 3 st tärningar hönsbuljong
  • 1 msk pressad citron
  • Salt
  • Nymald peppar
  • Koriander eller persilja
  • Kycklingspett
  • 400 g kycklingfilé
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 nypa kajennpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 2 krm salt, fling
  • 4 st träspett, blötlagda, korta
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken och moroten. Strimla sellerin. Dela paprikorna, kärna ur dem och skär dem i mindre bitar. Hacka vitlöksklyftorna.
    2. Fräs lök, morot och selleri i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt paprika, vitlök och paprikapulver och fortsätt fräsa ett par minuter under omrörning. Häll på buljongen och koka under lock tills grönsakerna är mjuka, cirka 15 minuter.
    3. Mixa soppan slät och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
    4. Kycklingspetten: Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Blanda kryddor, olivolja, vitlök och salt. Lägg i kycklingbitarna och blanda om.
    5. Trä upp kycklingen på blötlagda spett. Stek spetten runtom i en teflonpanna, cirka 5 minuter.
    6. Servera paprikasoppan med kycklingspetten och strö över koriander eller persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben