Tomat- och paprikasoppa med mozzarela och basilika

Serverar: 4 portioner

En riktigt god soppa! Om man vill göra den mer barnvänlig är det bara att utesluta all chilifrukt och välja krossade tomater utan chili.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 3 potatisar
  • 1 röd chilifrukt
  • Olivolja till stekning
  • 2 smulade hönsbuljongtärningar
  • 5 dl vatten
  • 800 g krossade tomater med chili
  • Svartpeppar
  • Eventuellt salt
  • 1 mozzarella (à 125 g)
  • Strimlad basilika
  • Tillbehör
  • Vitt bröd
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök. Dela, kärna ur och skär röda paprikor i strimlor. Skala och skär potatisar i klyftor. Hacka så mycket chilifrukt som önskas. Fräs löken, chilifrukten och paprikan i olivolja ca 5 minuter. Tillsätt potatisen och smulade hönsbuljongtärningar och fräs under omrörning ca 1 minut. Tillsätt vatten och koka under lock ca 5 minuter. Tillsätt krossade tomater och koka tills potatisen är mjuk. Smaka av noga och krydda soppan med peppar och eventuellt salt beroende på hur salt buljongen var.
    2. Häll upp soppan i skålar och lägg i bitar av mozzarella. Strö över strimlad basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben