Rostad paprikasoppa med olivtopping

Soppa som kräver lite fixande - men så gott det blir!

Ingredienser

  • 2 skivor ljust lantbröd
  • 1 burk150 g, grillad paprika
  • 6 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl lätt crème fraiche Mexican Chili
  • 1 msk pressad citron
  • Salt
  • Peppar
  • Toppning
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 msk smör
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 dl urkärnade svarta oliver, gärna Kalamata
  • 1 knippe persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225° och grill.
    2. Bryt brödet i smulor. Lägg smulorna på en plåt med bakplåtspapper, och rosta tills brödet börjar få färg.
    3. Mixa paprikor och lägg i en kastrull och späd med buljong. Häll i crème fraiche och låt puttra i ca 10 min. Smaka av med lite citronsaft samt salt och peppar.
    4. Topping: Fräs vitlöken i smör och blanda den med bröd, citronskal, grovt hackade oliver och persilja till en topping.
    5. Servera paprikasoppan i skålar och strö över toppingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben