Rostad gul paprikasoppa

Serverar: 4 portioner

Soppan i sig är enkel att laga och smakar mycket bra. Av Eisenman ur "Soppor, bröd & röror" med några ändringar i tillvägagångssättet. Denna bok är guldvärd om man tycker om soppa.

Ingredienser

  • 8 gula paprikor
  • 4 kvist tomater, grovt delade
  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter grönsaks eller kycklingbuljong
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader. Halvera och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalet uppåt på en bakplåtsklädd plåt. Grilla i ugnen tills de blir brunsvarta. Fräs lök och vitlök i olivolja en stund. Tillsätt paprika, tomater och buljong och låt koka i 10 minuter. Mixa slät och smaka av med flingsalt och svartpeppar. Till servering: Ett gott bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben