Grön krämig ärtsoppa med parmachips

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En god och krämig grön ärtsoppa med sötma och frisk smak av mynta. Passar bra som förrätt eller som smallunch.

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör & rapsolja
  • 500 g frysta gröna ärter
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 1 msk torkad mynta
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk råsocker
  • 2 msk grönsaksfond
  • 8 dl vatten
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • 4 skivor parmaskinka
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnsgrillen på 250 grader. Fräs hackad lök tillsammans med pressad vitlök och margarin i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt övriga ingredienser utom crème fraiche och låt sjuda i ca 5 minuter. Grilla under tiden parmaskinkan knaprig på ett bakplåtspapper i ugnen. Mixa soppan slät och rör ner crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar. Häll upp i soppskålar och pudra lite chilipulver över soppan. Servera med en klick vitlökscrème fraiche och ett parmachips på tallrikskanten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maithab 28 december 2011

    Ska det verkligen vara isbergssallad i soppan? Nästan en halvliter soppa per portion känns mycket. Räcker väl till 6-8 portioner. Det blev tyvärr ingen favorit i vår familj.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben