Grön linsgryta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Vegetarisk gryta med hetta

Ingredienser

  • 2 dl gröna linser
  • 5 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 gula lök
  • 1 röd lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 klyfta vitkål
  • 1 morot
  • 1 potatis
  • 1/2 rotselleri
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 msk tomatpure
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skölj linserna noga och lägg dom i blöt i 2-3 timmar.
    2. Hacka och fräs löken i olivolja. Tillsätt vatten, buljongtärning, krossade tomater, avrunna linser, paprikapulver, sambal oelek och tomatpure. Låt grytan puttra i 20 minuter.
    3. Tillsätt potatis och selleri i små bitar, morot i slantar och vitkålsstrimlor. Låt koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt.

    Liknande recept

    20 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben