Indisk linsgryta med kikärter

Serverar: 4 portioner

Mumsi mumsi

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 tetra krossade tomater med chili 400 g
  • 1 burk kokosmjölk 400 ml
  • 1 tetra gröna linser 400 ml
  • 1 tetra kikärter 400 g
  • 1 tsk salt
  • TILLBEHÖR
  • Basmatiris
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och fräs den mjuk i oljan Tillsätt garam masala och ingefära och låt det fräsa med 1 minut
    2. Häll i tomater och kokosmjölk Koka kraftigt utan lock 5 minuter
    3. Skölj av linser och kikärter i ett durkslag och tillsätt dem och koka ytterligare 5 minuter
    4. Smaka av med salt och servera med ris

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Katjusja 7 mars 2010

    Det här är verkligen lätt att tillaga och jättegott! Utmärkt recept. Jag har upptäckt att det även funkar att tillsätta spiskummin, att de gröna linserna kan varieras med röda, och att selleri är ett bra alternativ till lök, för dem som inte tål det.

    penann04 8 mars 2010

    Mkt gott recept, fick betyg 4 av mig. Använde inte förkokta röda linser, då blev koktiden istället ca 20 minuter. Med ej förkokta gröna linser lär koktiden bli 40-50 minuter.

    missQ 17 januari 2013

    Åh vilket bra recept. Precis sådant jag alltid hoppas att finna. Hela familjen åt med god aptit, det gick snabbt att laga och var vegetariskt. Jag tog 2 lökar istället för en och tog lite mindre garam masala än vad det stod eftersom min minsta är 2 år och gillar inte när det blir för starkt. Jag serverade turkisk yoghurt till och mango chutney. Det passade bra.

    mammis 19 januari 2013

    Vad roligt att det smakade :)

    mammis 19 januari 2013

    Vad roligt att ni tyckte om det :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben