Indisk linsgryta med spenat

Serverar: 4 portioner

Härliga indiska smaker.

Ingredienser

  • 4 portioner basmatiris
  • Neutral olja till stekning
  • 1 msk hela spiskumminfrön
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 skalad,och hackad lök (välj vad du vill ha)
  • 2 klyftor hackad vitlök
  • 1 msk riven ingefära
  • 400 g krossade tomater
  • ca 200 g vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • ca 400 g kokta röda linser
  • 100 g färsk spenat
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Koka ris enligt förpackningens anvisningar. Fräs kryddorna ett par minuter i olja i en vid kastrull. Tillsätt därefter lök, vitlök och ingefära och mjukstek på låg värme utan att löken tar färg. Tillsätt tomatkross, vatten och buljongtärning och låt puttra i cirka tio minuter, tillsätt därefter linserna och puttra ytterligare 5 minuter. Späd med mer vatten vid behov. Vänd i spenaten, smaka av med salt och peppar och servera med basmatiris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben