Grön linssoppa med kyckling
Näringsmässigt är det ingen större skillnad mellan röda och gröna linser, båda typer bjuder på mycket protein, hög fiberhalt, mycket antioxidanter och lågt GI.
Ingredienser
3 dl gröna linser
6 dl vatten
1 gul lök
250 g kycklingfilé
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
1 liter vatten
3 msk kycklingfond
2 msk tomatpuré
Salt
Peppar
½ kruka färsk koriander
Instruktioner
- Skölj och koka linserna i 6 dl vatten i ca 30 minuter.
- Skala och hacka löken. Pressa vitlöksklyftorna.
Skär kycklingen i små tärningar och bryn dem i oljan i en stor kastrull i några minuter.
- Lägg i löken, vitlöken och fräs några minuter tills löken blivit genomskinlig. Tillsätt 1 liter vatten, fonden, tomatpurén och koka upp.
- Ha sedan i de kokta linserna och koka några minuter till. Salta och peppra efter smak.
Hacka koriandern och strö över den färdiga soppan.
Liknande recept
Kommentarer (0)