Grön linssoppa med kyckling

Serverar: 4 portioner

Näringsmässigt är det ingen större skillnad mellan röda och gröna linser, båda typer bjuder på mycket protein, hög fiberhalt, mycket antioxidanter och lågt GI.

Ingredienser

  • 3 dl gröna linser
  • 6 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 250 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 liter vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • ½ kruka färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Skölj och koka linserna i 6 dl vatten i ca 30 minuter.
    2. Skala och hacka löken. Pressa vitlöksklyftorna. Skär kycklingen i små tärningar och bryn dem i oljan i en stor kastrull i några minuter.
    3. Lägg i löken, vitlöken och fräs några minuter tills löken blivit genomskinlig. Tillsätt 1 liter vatten, fonden, tomatpurén och koka upp.
    4. Ha sedan i de kokta linserna och koka några minuter till. Salta och peppra efter smak. Hacka koriandern och strö över den färdiga soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben