Grön paj
Ingredienser
Pajdeg
2 ½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
½ tsk salt
115 g smör
2 msk crème fraiche
Fyllning
3 dl vispgrädde
200 g bladpersilja, hackad
2 vitlöksklyftor
3 ägg
1 dl Keso
1 ½ dl tärnad, lagrad ost
1 tsk salt
2 krm peppar
Instruktioner
- Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den i en matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll. Tumma ut degen i pajformen och ställ kallt en stund. Värm ugnen till 225° och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
- Koka upp grädden och låt den svalna något innan du mixar den med persilja och vitlök. Blanda ned ägg och keso samt kryddor. Blanda sist ned osten, den behöver dock inte mixas.
- Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda klart i 200° i 20 minuter eller tills pajen stannat och fått fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Pajdeg
Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...
Champinjon- och baconpaj
Den här pajen har en härlig fyllning av champinjoner och bacon. Ett...