Grön paj

Serverar: 6-8 portioner

Grön paj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 115 g smör
  • 2 msk crème fraiche
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g bladpersilja, hackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 ägg
  • 1 dl Keso
  • 1 ½ dl tärnad, lagrad ost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den i en matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll. Tumma ut degen i pajformen och ställ kallt en stund. Värm ugnen till 225° och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    2. Koka upp grädden och låt den svalna något innan du mixar den med persilja och vitlök. Blanda ned ägg och keso samt kryddor. Blanda sist ned osten, den behöver dock inte mixas.
    3. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda klart i 200° i 20 minuter eller tills pajen stannat och fått fin färg.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Champinjon- och baconpaj
    Den här pajen har en härlig fyllning av champinjoner och bacon. Ett...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben