Grön pastagratäng

Serverar: 4 portioner

En sund vardagsrätt som alltid smakar bra och blir populär hos barnen.

Ingredienser

  • 250 g gröna bandnudlar
  • ½ zucchini
  • 2 morötter
  • 1 stor purjolök
  • 1 knippa persilja
  • 4 msk smör eller margarin + matfett till formen
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 100 g riven ost, t.ex. goudaost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Spola av den under kallt vatten och låt den rinna av.
    2. Skölj och ansa zucchinin, skala morötterna och riv zucchini och morötter grovt. Dela purjolöken på längden och skölj den ordentligt. Skär den i fina ringar. Hacka persiljan fint.
    3. Hetta upp hälften av matfettet, lägg i grönsakerna och låt dem bli mjuka. Skala och pressa ner vitlöken och låt allt brynas i 5 minuter. Krydda med lite salt, peppar och kajennpeppar.
    4. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett och lägg i pasta och grönsaker. Rör ihop crème fraiche, ägg och hälften av osten och häll det över gratängen. Strö över resten av osten och lägg på resten av matfettet i bitar. Ställ in i ugnen i 25 minuter tills gratängen är gyllenbrun.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben