Grön sallad med sardelldressing och nektaringrillspett

Serverar: 4 portioner

Den smakrika dressingen passar även bra till grillad fisk.

Ingredienser

  • 1 påse machesallad
  • ½ kruka romansallad
  • 2 salladslökar
  • Salladsdressing
  • 3 sardeller
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • ½ tsk worcestersås
  • 2 tsk senap
  • 3 msk riven parmesanost
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Grillspett
  • 2 nektariner
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 1 msk citronolivolja
  • Instruktioner

    1. Riv salladen i bitar. Skär salladslöken i tunna skivor.
    2. Dressing: Hacka sardeller och den skalade vitlöksklyftan. Blanda samtliga ingredienser till dressingen.
    3. Kärna ur och skär nektariner och paprika i bitar. Skala och skär löken i bitar. Varva frukt och grönsaker på spetten. Pensla spetten med citronoljan.
    4. Grilla på direkt värme tills spetten fått fin färg och blivit lite mjuka, ca 10 minuter.
    5. Toppa salladen med dressingen. Lägg på grillspetten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben