Gröna gudinnans sallad

Serverar: 8 portioner

Dressingen i den här salladen har varit populär sedan 1920 då en kock i San Francisco skapade den för att hedra en skådespelare i teaterpjäsen "Grön gudinna".

Ingredienser

  • 2 l romansallat, riven, ca 2 krukor
  • 2 l isbergssallat, riven
  • 4 tomater i klyftor
  • 1 gurka, skivad
  • Dressing
  • 2½ dl majonnäs
  • 2 dl standardfilmjölk
  • 1 dl gräddfil
  • ½ dl finhackad persilja
  • ½ dl finklippt gräslök
  • ½ dl finhackad färsk dragon
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • ½ krm salt
  • Instruktioner

    1. Gör först dressingen. Rör samman majonnäs, filmjölk, gräddfil, persilja, gräslök, dragon, citronsaft, vinäger, vitlök, vitpeppar och salt i en skål. Blanda väl. Täck över dressingen och låt den dra 30 minuter innan servering.
    2. Fördela romansallat och isbergssallat på åtta assietter och lägg på tomatklyftor och gurkskivor.
    3. Skeda upp dressingen ovanpå salladen och servera genast. Förvara ev överbliven dressing i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben