Gröna kakan i långpanna

Serverar: 35 portioner

Långpannekaka med mild smak av päron och kiwi.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 4,5 dl socker
  • 200 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 1,5 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2,25 dl fruktdryck
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk fruktdryck
  • 5 droppar hushållsfärg grön
  • Garnering
  • 2 msk strössel
  • Instruktioner

    1. Fruktdryck = ICA´s fruktdryck, kolsyrad med päron-kiwi smak. Det finns även andra smaker på fruktdrycken, pröva gärna alla.
    2. Klä en långpanna 30x40cm med bakplåtspapper.
    3. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölblandningen och fruktdrycken i äggvispet. Rör om och tillsätt det smälta smöret. Rör om och häll i långpannan. Grädda i ugnen 190 grader i ca. 20 minuter. Låt kallna.
    4. Glasyren: Smält smöret. Blanda florsocker och vaniljsocker. Blanda fruktdrycken och hushållsfärgen/karamellfärg. Blanda allt och bred på den kalla kakan. Strö över med något roligt färgglatt strössel, ex. confetti flagor.
    5. Ställ plåten kallt så glasyren stelnar lite och skär den sedan i lagomt stora bitar.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (1)

    blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben