Mousse gjord av gröna ärtor. "Proteingröt". Ätes med banan och yoghurt.
Ingredienser
1,5 dl torkade gröna ärtor
2 dl vatten
3/4 dl kokosmjölk
2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk pressad citron
0,5 krm salt
Tillbehör
en halv banan
yoghurt
Instruktioner
- Skölj ärtorna och lägg dem i blöt över natten (minst sex timmar står det på paketet). Häll bort vattnet, lägg ärtorna i en kastrull. Töm på nytt vatten så att det täcker ärtorna och koka dem mjuka, ca 1 timme. Mosa/passera ärtorna och spadet i mixer eller med mixerstav. Blanda i övriga ingredienser och låt moset svalna något.
- Servera ärtmoussen ljummen med skivad banan och kall yoghurt.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Vipeholm till Nordiska Mästerskapen!
Efter sin seger i SM i januari åker nu Vipeholmseleverna Linda Karlstr...
Sportlovstider
Nu stundar sportlov för många skolbarnsfamiljer. Det där med sportande...