En vegetarisk variant på Grekisk moussaka. Kräver en del arbete och tid men slutresultatet är värt mödan. Veganer kan utesluta osten och ersätta mjölken med sojamjölk.
Ingredienser
1 kg Potatis
2 st Aubergine
Olivolja till stekning
1 Lök
200 g skivade färska Champinjoner
1 Paprika
3 msk pressad Vitlök
1 msk färsk Chili
2 msk Tomatpuré
3 msk Olivolja
2 st Morötter
ca 5 dl Vatten
4 dl Tomatkross
2 dl Gröna linser
1-2 msk färsk Basilika
2 msk Persilja
1-2 tsk Salt
Svartpeppar
Vitsås
5 msk Smör eller matolja
5 msk Vetemjöl
6,5 dl Mjölk eller sojamjölk
100 g Riven ost
1 tsk Salt
Svartpeppar
Denna gratäng är supergod och gillas även av "köttätare". Jag tar cirka 1 dl tomatketchup i stället för tomatpurén men det är ju en smaksak.
Tack för ett fint recept, jag utgick från det och gjorde några egna ändringar. 1. Skivade 1 zuccini på längden och förstekte den 2. Gjorde en tomatsås med champinjoner och smaksatte med mycket färsk persilja 3. Smulade över ett lager fetaost 4. I formen började jag med att lägga ut auberginen först, sedan potatisen, och lite tomatsås, zuccinin, potatisen, fetaost, tomatsåsen och avslutningsvis med bechamelsåsen. Det var jätte gott, krämigt och saftigt, alla i familjen tyckte om maten! =)