Grönsaksgratinerad köttfärssås

Serverar: 4 portioner

Jättegod.

Ingredienser

  • Köttfärssås
  • 500 gram nötfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk creme fraiche paprika och chili
  • 2 tsk soya
  • 3 tsk pasta basilico krydda
  • Grönsaksblandning
  • 10 st färska champinjoner
  • 0,25 st rotselleri
  • 0,5 st squash
  • 0,5 st röd paprika
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl riven ost
  • 4 portioner pasta
  • Instruktioner

    1. Skala rotsellerin och skär den i små tärningar. Klyfta champinjoner och lök. Skär paprika och squash i bitar. Stek grönsakerna i olja tills rotsellerin är nästan mjuk och vätskan försvunnit ur svamp och squash. Krydda.
    2. Gör köttfärssåsen för sig. Stek köttfärsen. Tillsätt krossad tomat, purré och creme fraiche. Smaka av med soya och kryddor.
    3. Lägg köttfärssåsen i en ugnsfast form. Fördela grönsaksblandningen över och toppa med riven ost.
    4. Gratinera mitt i ugnen på 200 grader ca 15 minuter.
    5. Koka pastan enligt förpackningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben